Sådan beregner du bit pr. Sekund

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Beregn bit pr. sekund

1.

Hold styr på den tid, en download tager for at fuldføre til nærmeste sekund. Bemærk også filstørrelsen for den downloadede fil.

2.

Bemærk den enhed, der bruges til måling af den endelige download. For eksempel kan en lille download, som et tekstdokument, have en størrelse på ca. 100 KB, hvilket betyder kilobytes. En større fil, som en video, kan vise sin størrelse i megabyte.

3.

Multiplicer enheden målt i 'bytes', hvad enten kilobytes, megabyte eller gigabyte, med otte at finde antallet af bits. Dernæst multiplicér nummeret med dets præfiks. For eksempel, hvis din filstørrelse er 10 Mb (megabits), multiplicer 10 gange 1.000.000 for at finde antallet af bits. Derefter opdele antallet af bits med antallet af sekunder, som din download tog for at fuldføre for at beregne hastigheden i bits per sekund.

Når du downloader en fil, vil din computer vise snapshots af filens downloadhastighed. Den mindste måleenhed for data er en 'bit' med en 'byte' indeholdende otte bits. En smule forkortes med små bogstaver ' b ', mens byte bruger en stor boks' B. 'Præfikser som kilo, mega og giga, betyder henholdsvis tusind millioner og milliard. Derfor kan filstørrelsen for en kort video vises som 10 MB eller 10 millioner bytes. Ved hjælp af grundlæggende matematik kan du beregne en gennemsnitlig downloadhastighed i den mindste enhed: bits per sekund.