Sådan oprettes en database-drevet hjemmeside

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem hvilken tilgang du vil bruge til dit websted. Der er softwarepakker kaldet Web-rammer, der kan tage sig af kodningsoverhead for at skabe database-drevne hjemmesider. De har deres egen læringskurve, men er ofte hurtigere end kodning fra bunden. Ellers skal du lære at bruge PHP til at få adgang til oplysninger fra en database, typisk MySQL, og formatere den i HTML. Brug af en ramme er den nemmeste mulighed, da brugerdefineret kode kan være buggy og kan blive meget kompliceret til et stort projekt.

2.

Download rammen og installer den på din webserver . Eksempler på rammer er CakePHP eller CodeIgniter. Der er flere rammer kaldet Content Management Systems (CMS) designet til at lave database-drevne websteder til typisk brug. Eksempler på CMS inkluderer Drupal eller Joomla. Rammer er mindre intuitive end et CMS, men tilbyder mere kontrol, fordi du selv skal strukturere webstedet. En CMS vil have en indbygget struktur, der passer til de fleste steder.

3.

Lær den metode, du vælger ved læsning af dokumentation. Til håndkodning er PHP og MySQL veldokumenterede, og mange tutorials er tilgængelige online for begyndere. Rammer og CMS'er har altid omfattende manualer på deres tilsvarende websteder. De har normalt tilknyttede fora, hvor brugerne kan stille spørgsmål og få råd om, hvordan man bruger dem. Med praksis kan du udvikle den hjemmeside, du har brug for.

Tips og advarsler

  • Beslutningen mellem håndkodning, en ramme eller et CMS er et vanskeligt valg. Det afhænger af formålet med dit websted. Et lille websted med et meget fokuseret formål er lettere håndkodet, men bliver uhåndterligt, hvis det vokser for meget. Rammer giver fleksibilitet, men tage mere tid til at konfigurere og konfigurere. Et CMS kan få en funktionel hjemmeside online på få minutter, men det meste af din tid vil blive brugt til at oprette layoutet og tilføje særlige funktioner. Uanset hvad du beslutter, er det vigtigt at få dit websted korrekt udpeget, inden du starter noget arbejde.
  • Succesfulde websites baserer sig på databaser for at levere deres indhold til brugere. Sider, der er bygget helt på HTML, er statiske og ændres aldrig, indtil nogen går gennem hver HTML-side og ændrer oplysningerne manuelt. Med dit indhold gemt i en database er design og udseende af dit website ikke bundet til individuelle HTML-filer. I stedet er indholdet adskilt, og du kan bruge det hvor som helst du vil, uden at genindtaste dusinvis eller endda hundredvis af filer.