Sådan får du adgang til fjernfiler i Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen, og klik derefter på 'Computer'. Dette åbner en Windows Explorer-skærm med en liste over installerede harddiske.

2.

Klik på knappen 'Map network drive' øverst i vinduet. Dette åbner et guidenvindue, der hjælper dig med at kortlægge drevet.

3.

Vælg et drevbogstav i rullemenuen. Klik på knappen 'Gennemse' for at åbne et dialogvindue. Dobbeltklik på den computer, du vil få adgang til, og dobbeltklik derefter på det delte drev. Hvis du vil få adgang til fjerncomputerens C-drev, skal du indtaste 'C $.' Dette kortlægges direkte til harddisken. Klik på 'OK'.

4.

Kontroller boks mærket 'Opret forbindelse ved logon.' Dette kortlægger netværksdrevet hver gang du genstarter computeren. Klik på 'Afslut'. Dette lukker guidenvinduet og kortlægger dit drev. Bemærk i dit Windows Explorer-skærmbillede, at det nye drevbogstav vises. -Klik på drevet for at åbne og få adgang til fjerncomputeren s filer.

Fjernfiler på en Windows-computer fås ved at kortlægge et drev på din lokale computer. Kortlægning af et drev skaber et virtuelt netværksdrev, hvilket betyder at du kan bruge dette drev som om det er en lokalt installeret harddisk, men den er placeret på en anden computer. Windows-operativsystemet gør det nemt at få adgang til fjernfiler på enhver computer på dit netværk. Det gør det også nemt at dele filer på et lille hjemmenetværk.