Sådan deaktiveres integreret Windows-godkendelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start Internet Service Manager-værktøjet. Klik på 'Start', klik 'Kør', skriv 'inetmgr' i dialogboksen og klik på 'OK'.

2.

Udvid den server, som du vil deaktivere Integreret Windows-godkendelse. Højreklik på den ønskede server, mappe eller fil og vælg 'Egenskaber' i rullemenuen.

3.

Vælg fanen 'Directory Security' (til server og mappe) eller fanen 'Filsikkerhed' (for filer), og klik på 'Rediger' -knappen, der ligger under afsnittet 'Anonym adgang og godkendelse'.

4.

Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet, der svarer til indstillingen 'Integreret Windows-godkendelse', og bekræft ved at klikke på 'OK'. Hvis en dialogboks åbner op for 'Arv overrides', klikker du på 'Vælg alle' og klikker 'OK' for at bekræfte ændringerne.

5.

Klik på 'OK' en sidste gang. Integreret Windows-godkendelse er derefter deaktiveret.

Tips og advarsler

  • En indirekte måde at deaktivere denne godkendelsesfunktion på er ved at opgradere dit operativsystem til Windows Server 2003.
  • Integreret Windows-godkendelse er et Microsoft-produkt og en protokol, der tjener til at godkende webforbindelser og blandt andet kontrollere identiteten af ​​en vært eller bruger. Det blev først introduceret i Windows 2000-operativsystemet. Deaktivering af dette kan udføres via det indbyggede Internet Service Manager-hjælpeprogram. Af sikkerhedshensyn anbefaler Microsoft, at deaktivere dette værktøj, når din server ikke bliver brugt.