Sådan tilsluttes en bærbar computer til din internetudbyder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfigurer dit netværk (enkelt enhed)

1.

Slut det tilsluttede modem til den korrekte kilde via koaksialt eller telefonkabel. Tilslut modemets vekselstrømsadapter til en stikkontakt eller overspændingsbeskytter.

2.

Vent på indikatorlysene på modemets forside for at stoppe med at blinke. Slut et Ethernet-kabel ind i WAN- eller internetporten bag på modemet. Du kan korrekt identificere den korrekte port, da den vil blive mærket 'WAN' eller 'Internet'.

3.

>

Slut den anden ende af Ethernet-kablet til Ethernet-porten på den bærbare computer. Start din computer og start din webbrowser for at bekræfte internetadgang.

Konfigurer dit netværk (flere trådløse enheder)

1.

Slut den udbyder modem til den korrekte kilde via koaksialt eller telefonkabel.

2.

Slut den anden ende af Ethernet-kablet til den tydelige 'WAN' eller 'Internet' -port på bagsiden af ​​din trådløse router.

3.

Tilslut modemets vekselstrømsadapter til en stikkontakt eller overspændingsbeskytter. Du ved, hvor du skal tilslutte vekselstrømsadapteren som det vil blive tydeligt mærket. Det kan også være farvekodet. Det vil også være den eneste port, der er korrekt dimensioneret til at acceptere en vekselstrømsadapter. Vent på indikatorlysene på modemets forside for at stoppe med at blinke.

4.

Tilslut routerenes vekselstrømsadapter (i den tydeligt mærkefulde port) og giv den en minut eller to for at starte op. Til opsætningsformål skal du slutte den anden ende af det tilsluttede Ethernet-kabel til din bærbare Ethernet-port.

Konfigurer din trådløse router

1.

Tænd for din bærbare computer og start din webbrowser. Naviger til routerens indbyggede kontrolpanel ved hjælp af IP-adressen. IP-adressen vil variere fra router til router, men nogle fælles indstillinger er 192.168.1.1, 192.168.0.1 og 192.168.11.1.

2.

Følg opsætningsguiden for at ændre dine trådløse indstillinger. Sørg for at tænde trådløs sikkerhed til en styrke på mindst WPA2, og angiv et kodeord, der er svært at gætte. Genstart routeren, hvis du bliver bedt om det. < /p>

3.

Tilslut Ethernet-kablet fra din bærbare computer og start programmet for indstillinger for trådløs forbindelse. Typisk kommer dette i systembakken nederst til højre på Windows-bærbare computere eller i menulinjen i øverste højre hjørne af Apple bærbare computere. Følg producentens eller operativsystemets instruktioner for at oprette forbindelse til dit trådløse netværk.

Moderne bærbare computere og trådløse internetforbindelser har gjort det muligt for os at bringe internettet med os over hele huset og videre. Tjenesten starter med din internetudbyder (ISP), som normalt leaser dig et modem. Modemet tilbyder direkte plug-in adgang til en enhed til internettet. Hvis du vil bruge flere enheder, herunder trådløse aktiverede bærbare computere, skal du have en router eller en trådløs router til at oprette forbindelse til internettet.