Hvordan er VoIP konverteret til TDM?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Codecs

Den codec, der digitaliserer stemme ved hjælp af PCM, er G.711 codec. VoIP codecs inkluderer G.729 og G.723.1. Hver codec analyserer en lille prøve af stemmen og koder for den. Den kodede repræsenterer lyden som modtaget af telefonen. Hver codec bruger forskellige regler til at kode stemmen.

Real Time Protocol

Den digitaliserede prøve, der produceres af codec, sættes i en RTP-titel (Real Time Protocol). RTP-overskriften indeholder de tidspunkter, der kræves af den fjerne ende, for at afspille lyden med den korrekte timing. RTP-overskriften indeholder også et felt for belastningstype for at fortælle den fjerneste ende, som codec blev brugt til at oprette taledataene.

Konvertering til TDM

På destinationen bestemmer feltet for belastningstype i RTP-header kodetypen . Timingoplysningerne udvindes også fra RTP-overskriften. Udgangen af ​​kodeken ved modtagelsen er en 64 kbps PCM-datastrøm, som kan overføres via et TDM-netværk. En Time-Division Multiplexing (TDM) stemme kanal er en 64-kbps datastrøm, der koder for stemmen i overensstemmelse med reglerne for Pulse Code Modulation (PCM). Voice over Internet Protocol (VoIP) kan kodes på flere måder. Kodaren / dekodet, kaldet codec, bestemmer, hvordan stemmen bliver digitaliseret.