Sådan finder du en ledig IP-adresse på netværket

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn et internetbrowservindue.

2.

Indtast den interne IP-adresse, der er tildelt din router i adressefeltet på internettet browser til at oprette forbindelse til routeren. IP-adressen til din router vil blive angivet i den dokumentation, der fulgte med routeren.

3.

Log ind på din router. Log ind vinduet vil bede dig om dit id og din adgangskode. Administrator login og adgangskode er en standardindstilling og inkluderet i producentens dokumentation, der fulgte med routeren.

4.

Læs DHCP server tildelingstabellerne og se efter En tilgængelig IP-adresse. Hver router gemmer disse oplysninger på en anden skærm, så søg bare efter en fane, der nævner 'Routing Table' eller 'DHCP.' Tabellen DHCP server tildeler IP-adresser, der automatisk tildeles. IP'er, der ikke er på denne liste, er tilgængelige til opgave. Hvis f.eks. DHCP-området er 192.168.1.1 til 192.168.1.20, betyder det at 192.168.1.21 er tilgængelig.

Tips og advarsler

  • Hver router leveres med et standard sæt informationer, herunder en intern IP-adresse, login og adgangskode. Hvis du har mistet dokumentationen, der fulgte med din router, kan du finde disse oplysninger på routerproducentens hjemmeside.
  • Enhver enhed, der er forbundet til dit lokale netværk, har sin egen unikke IP-adresse. Nogle enheder, såsom en streaming video, kræver en statisk IP. Andre enheder, som f.eks. En printer eller en bærbar computer, kan bruge en dynamisk IP tildelt af din router. Når to enheder forsøger at oprette forbindelse til netværket med den samme IP-adresse, er der en IP-konflikt, som kan forhindre, at enheden kan oprette forbindelse. Forhindre IP-adressekonflikter ved at tjekke antallet af tilgængelige IP'er i din routerens DHCP-klientbord.