Trådløse LAN-krav

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Uanset om du opretter et trådløst lokalnetværk (WLAN), der skal bruges i dit hjem eller kontor eller oprette en computer til at bruge et eksisterende WLAN, er det nødvendigt med et par tekniske krav til succes. Nogle adskiller sig fra de af et kablet LAN, og andre er de samme. Uanset hvad begrænsningerne og fordelene vil hjælpe dig med at definere din netværksforbrug.

Område

Område er den maksimale afstand fra senderen, at dit Wi-Fi-signal kan modtages og videresendes korrekt. Typisk rækkevidde for et bolignet WLAN er mellem 100 og 300 m. Sortimentet påvirkes stærkt af barrierer som vægge, vegetation og især metalgenstande.

Kapacitet

Antallet af brugere, der samtidig er forbundet til WLAN, er vigtigt, fordi den totale trådløse båndbredde deles mellem dem. Typisk er det maksimale antal for et bolignet WLAN 20, selvom dette nummer kan reduceres af netværksadministratoren.

Båndbredde

Fra 2010 er båndbreddegrænsen for de fleste Wi-Fi-netværk 54 MB pr. Sekund. Virksomhedsnetværk kan have en højere båndbredde grænse, men de kræver særlige netværksadaptere og sendere. I virkeligheden når netværkene aldrig deres maksimale båndbredde på grund af formildende faktorer. Diskadgangstid, internetforbindelse båndbredde og applikationsflaskehalser bidrager alle til lavere dataoverførselshastigheder.

Hardware

I de fleste tilfælde kan et WLAN opnås ved at bruge en router med Wi-Fi-funktioner. På brugerens slut er et Wi-Fi netværkskort påkrævet, så computeren kan interface med routeren. Hvis du har brug for en højere brugerkapacitet, er en mulighed at installere trådløse hubs mellem routeren og brugerne. Hub'erne aflyser og genudsender det trådløse signal, så flere brugere kan deltage i netværket.

Software

Alle routere, hjemme- og serverbaserede, har brug for aktuelle drivere og firmware til at fungere korrekt. Disse softwarepakker fortæller de forskellige netværkshardwarekomponenter, hvordan de kommunikerer med computerens andre komponenter og WAN.

Sikkerhed

WLAN er iboende mindre sikkert end et kablet LAN, fordi signalerne udsendes i alle retninger, så de kan opfanges af enhver part inden for rækkevidde. Mange WLAN bruger krypteringsprotokoller som WEP eller WPA, så de aflyste signaler ikke kan læses.

Effektivitet

WLAN bruger radiofrekvensbåndet til det elektromagnetiske spektrum.Udgivelse af disse bølger bruger mere energi end simpelthen at skubbe elektroner gennem en ledning (hvilket er, hvordan kablet LAN kommunikerer). Derfor skal ekstra software og hardwareadaptere sørge for at minimere de sendte signaler, samtidig med at dataets integritet opretholdes. < h2> Planlægning og vedligeholdelse Når du opretter et WLAN, skal du huske at holde vedligeholdelsesskemaet i tankerne. Firmware og driver opdateringer skal laves (eller i det mindste kontrolleres) regelmæssigt, og din internettjeneste yder r opdaterer jævnligt din IP lease. I disse tider vil netværket ikke være tilgængeligt.