Sådan deler du en USB-printer på et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' og derefter 'Kontrolpanel.' Vinduet Kontrolpanel åbnes. Skriv 'Netværk' i søgefeltet øverst til højre i vinduet. Vælg 'Netværk og delingscenter' fra listen. Vinduet Netværks- og delingscenter åbnes.

2.

Klik på 'Skift avancerede delingsindstillinger' i venstre side af vinduet. Klik på pilen ud for netværksprofilen for at udvide listen over muligheder. Under Filer og printerdeling skal du markere afkrydsningsfeltet ud for 'Tænd fil og printerdeling'. Klik på knappen 'Gem ændringer'. Vinduet lukkes.

3.

Klik på 'Start', efterfulgt af 'Printere' eller 'Enheder og printere'. Det nye vindue viser alle de printere, der i øjeblikket er tilsluttet din computer. Højreklik på den USB-printer, du vil dele, og vælg 'Printeregenskaber' i pop oplisten.

4.

Klik på fanen 'Deling' i Printeregenskaber vindue. Marker afkrydsningsfeltet ud for 'Del denne printer.' Klik på knappen 'Anvend', efterfulgt af 'OK'.

En USB-printer kan tilsluttes til din pc, så længe den har en åben USB-port. Hvis du har et netværk, kan du dele den printer med hver computer, der er tilsluttet netværket. Dette er en praktisk og omkostningseffektiv løsning til at købe en printer til hver computer på netværket. USB-printeren kan deles ved at indstille 'Printer Sharing' på Windows-operativsystemet.