Forskellen mellem SSH u0026 SSL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Internet Security

SSL og SSH er forbedringer i forhold til tidligere kommunikationsmetoder på internettet. Ældre metoder som f.eks. Telnet og HTTP sendte kun følsomme oplysninger over netværket i klar tekstformular. Dette gjorde adgangskoder og andre data sårbare til aflytning. Det anbefales, at du altid bruger SSH- og SSL-kommunikationsmetoder til dine private data.

Secure Sockets Layer

SSL betyder Secure Sockets Layer. SSL er en måde at sikre de oplysninger, du ser på med en webbrowser. Det er den bedste måde at få adgang til bankkonti og sende adgangskoder til webservere på internettet. Du ved, at du bruger SSL, hvis den webadresse, du får adgang til, er prefaced med HTTPS i modsætning til HTTP, som ikke er beskyttet.

Secure Shell

SSH står for Secure Shell. Det bruges til sikkert at sende tekstkommandoer eller filer til en webserver på internettet. En SSH-forbindelse krypterer alt, hvad du sender igennem, så dine oplysninger ikke kan opsnappes uden din viden. drage fordel af SSH skal du bruge en SSH klient, såsom det gratis PuTTY program til Windows. SSH og SSL er begge måder at sikre din kommunikation på internettet. De bruger begge kryptering for at forhindre andre personer på dit netværk i at kunne læse dine adgangskoder eller bankoplysninger.