Sådan bruges en delt printer med Microsoft Networking

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Deling af en printer

1.

Åbn netværk og delingscenter på computeren, som printeren er tilsluttet til. Nå netværk og delingscenter ved at åbne 'Kontrolpanel' på din 'Start' -menu. Klik på 'Netværk og Internet', efterfulgt af 'Netværk og delingscenter'.

2 >

3.

Vælg 'Tænd printerdeling' for at aktivere delingen af ​​din printer. Klik på 'Anvend' for at gemme dine ændringer.

Udskrivning ved hjælp af en delt printer

1.

Åbn startmenuen og skriv '\\' efterfulgt af navnet på den computer, der deler printeren. Du kan finde computernavnet ved at højreklikke på 'Computer' på computeren, der deler printeren. Hvis computeren f.eks. Hedder 'Tomscomputer', skal du indtaste '\\ Tomscomputer' i søgefeltet i menuen Start, og tryk derefter på 'Enter.'

2.

Dobbelt Klik på 'Printere' i den delte mappe, og dobbeltklik derefter på den delte printer.

3.

Følg vejledningen på skærmen for automatisk at installere printeren på din computer. Når du er installeret, kan du udskrive til printeren fra et hvilket som helst program ved at vælge printeren i rullemenuen på menuen Udskriv.

Når en computer er tilsluttet via Windows, kan computeren give andre computere på netværket adgang til printeren. At dele en printer kan spare penge, da der kun er brug for en printer til alle computere. Uanset om computeren er tilsluttet via Wi-Fi eller Ethernet-kabel, kan enhver printer deles på et netværk.