Sådan får du vist et LAN-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut et netværkskabel til din pc. Tilslut den anden ende af kablet til din LAN-router. Se efter et lille computerikon i nederste højre del af skærmen. Dette ikon angiver, at du er tilsluttet LAN. For trådløst LAN skal du klikke på 'Start' og derefter 'Connect'. Vælg listen på det trådløse LAN, og tryk på 'Connect.'

2.

Klik på knappen 'Start' og derefter på 'Kontrolpanel'. Klik derefter på 'Netværk og Internet' og 'Netværk og delingscenter.'

3.

Klik på linket 'Vis status' ud for navnet på din LAN-forbindelse. De fleste LAN-forbindelser er opkaldt efter, at routeren bruges til at oprette LAN. Menuen 'Vis status' giver dig mulighed for at se dit netværk, se dets aktivitet og ændre dets indstillinger.

Tips og advarsler

  • Hvis du har problemer med at oprette forbindelse til dit LAN, nulstil din router. Nulstilling af routeren kan eliminere mange små problemer med forbindelsen.
  • Et LAN eller Local Area Network er en samling af enheder - f.eks. Computere, bærbare computere, printere og routere - der er forbundet via kabler eller trådløst. LAN'er bruges til at give en primær enhed på netværket, som regel en computer, adgang til flere sekundære enheder. Et LAN kan ses fra en computer, der er direkte forbundet til LAN.