Sådan finder du IP-adressen på en netværksafbryder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af seriekablet til computerens bagside, og sæt derefter den anden ende af serielkablet i konsolporten på kontakten.

2. Tryk på Windows-logotasten og 'R' -tasten på tastaturet samtidigt (eller hvis tastaturet ikke har en Windows-logotast nøgle klik på 'Start' -knappen og derefter 'Kør').

. I boksen 'Kør' vises typen 'hypertrm' og tryk på 'Enter' -tasten. Når HyperTerminal-programmet vises, skal du skrive et navn, som f.eks. Skiftmodellnummeret, i feltet 'Navn:' og vælge 'OK' -knappen. Vælg afkrydsningsfeltet 'Connect using:' og vælg 'Com port', der forbinder Windows XP-computeren med kontakten, og tryk derefter på 'Enter' -tasten. Klik på 'Bits per sekund:' rullemenuen og klik på '9600' indstillingen, og klik derefter på 'Ingen' indstillingen i rullemenuen 'Flow Control' og tryk på 'Enter' -tasten.

3.

Tryk på 'Enter' -tasten, når terminalprogrammet er åbent, indtil kommandoprompten til netværksknap vises. Indtast brugernavnet, hvis det ønskes, og tryk på 'Enter' -tasten og indtast derefter adgangskoden, og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv 'Vis konfiguration' og tryk på 'Enter' -tasten. Hvis der vises en fejl, skriv 'show running-config' og tryk på 'Enter' -tasten, og rul derefter gennem udgangen ved at trykke enten på 'Enter' -tasten eller 'Space' -baren, indtil kontaktens IP-adresse kan ses, normalt tildelt til VLAN 0 eller 1.

Tips og advarsler

  • Mest styrede netværkskoblere med en seriel konsolhåndteringsport understøtter en kommandolinjegrænseflade, der bruger 'show konfiguration 'kommando for at vise hele switchkonfigurationen. Hvis knappen ikke reagerer på kommandoen 'Vis konfiguration', skal du skrive 'Vis?' eller '?' eller 'hjælp' og tryk på 'Enter' -tasten for at få vist den rigtige kommando, der skal bruges for at se switchkonfigurationen, som vil indeholde IP-adressen.
  • De fleste styrede netværksomskiftere kan tildeles en IP-adresse, som bruges til fjernstyring af switchkonfigurationen. Fastlæggelse af en netværksomskifters IP-adresse kan være lidt vanskelig, men med de rigtige værktøjer kan du finde adressen i et par trin.