Sådan opsættes Ultra VNC via en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en kommandoprompt. På Windows gør du dette ved at skrive 'cmd' og trykke 'Enter' i søge- eller kørselsboksen fra menuen 'Start'. På Mac OS X og NIX-baserede systemer skal du åbne et terminalvindue.

2.

Skriv 'ipconfig', hvis du er på Windows eller 'ifconfig' 'Gå ind.' Dette viser en liste over dine netværksindstillinger. Søg efter din IP-adresse og skriv den ned. Det skal se ud som '192.168.0.14.' Det sidste nummer vil variere afhængigt af, hvad din router har tildelt dig og vil aldrig være '1' eller '255', da de er forbeholdt netværks routeren og broadcastfunktioner.

3.

Luk din kommandoprompt og åbn et browservindue. Skriv 'http: //' efterfulgt af din IP-adresse. Skift det sidste nummer til en '1' før du trykker på 'Enter.' Dette vil være din router s webbaserede konfigurationsside. De fleste routere bruger en webbaseret konfiguration nu, men hvis dine ikke understøtter denne mulighed, skal du muligvis konfigurere din router over Telnet eller SSH. Du skal henvise til din routers dokumentation, da hver router varierer.

4.

Log ind med dine administratoroplysninger. Hvis du ikke kender din router's administratoradgangskode, skal du prøve at bruge standardadgangskoden. Der er standardadgangslister på internettet for hver fabrikant, fabrikat og model angivet. Hvis standardadgangskoden ikke virker, skal du ringe til din internetudbyder og spørg hvis det ændrede standardadgangskoden, når den opretter din internetforbindelse. Dette er meget almindeligt, da standardadgangskoden efterlader routeren og dit netværk åbent for tusindvis af sikkerhedsproblemer.

5.

>

Naviger til Firewall / NAT-indstillingerne på din router. Nogle fabrikanter sætter dette under en 'Avanceret' sektion, mens andre sætter den på hovedsiden. Du skal muligvis klikke gennem et par dialoger for at finde den rigtige side. Når du har fundet den rigtige indstillingsside, skal du vælge at tilføje en undtagelse til de regler, der allerede er angivet.

6.

Vælg den mulighed, der tillader, at både TCP- og UDP-forbindelser kommer igennem og indtast portområdet fra 5900 til 5904. Du kan også tilføje en undtagelse til port 5500, hvis du nogensinde 'lytter' til forbindelser fra andre servere ved hjælp af VNC-protokollen omvendt forbindelsesmetode til at omgå restriktive firewalls. Du kan nævne undtagelserne, hvad du vil. Navnet er kun, så du kan holde registreringen organiseret. Indtast din IP-adresse fra før, da computeren skal videresende forbindelsen til.

7.

Gem alle disse nye undtagelser og log ud af din browsersession på routeren. Naviger til GoToMyVNC.com og kør testen for at sikre, at du kan modtage forbindelser, og start derefter din VNC-server for at give kunderne mulighed for at oprette forbindelse.

UltraVNC er et tredjeparts alternativ til den indbyggede softwarepakke, der leveres med de fleste større operativsystemer. Det er meget konfigurerbare, relativt lette og gratis. Som enhver anden VNC-server vil klienterne imidlertid ikke kunne oprette forbindelse fra det offentlige internet, medmindre din router er korrekt konfigureret til at tillade VNC-forbindelser. Heldigvis så længe du har administratoradgang, At ændre en router s indstillinger for at tillade indkommende VNC-forbindelsesforespørgsler er hurtig og nem.