Sådan opsættes VNC på en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din webbrowser og indtast 'http://192.168.0.1' og tryk på 'Enter'. Dette skal tage dig til din router s webbaserede konfigurationsside. Nogle routere kræver muligvis at tilføje '8080' til slutningen af ​​adressen for at forbinde. Hvis din IP-blok er anderledes end 192.168.0.xxx, kan du finde din blokere ved at åbne en kommandoprompt og skrive 'ipconfig' for at vise dine netværksindstillinger. Det sidste nummer, '.1', skal altid være til din router.

2.

Enter din login til loginoplysninger. Hvis du ikke kender dine loginoplysninger, kan det stadig være standardadgangskoden. Du kan enten kontrollere en standardadgangsliste fra internettet eller din routerens dokumentation. Du skal ændre denne adgangskode så hurtigt som muligt, hvis det er standard. Hvis du stadig ikke kan logge ind, kan din internetudbyder muligvis have ændret standardadgangskoden til dig, når den opretter din internetforbindelse. Du skal ringe til virksomheden for at få adgang og support.

3.

Naviger til dine NAT- eller firewallindstillinger. Hvis der er mulighed for begge, vil du gerne vælge NAT og lade firewall indstillingerne være alene. Naviger til portfremsendelses- eller undtagelseslistesiden, hvis siden med hovedindstillinger ikke indeholder en videresendt port eller undtagelsesliste.

4.

Vælg at tilføje en anden undtagelse eller regel. kan nævne den nye regel, hvad du vil, da dette ikke har andet formål end din personlige organisation. Vælg den mulighed, der tillader både TCP- og UDP-forbindelser, og indtast derefter din computers lokale IP-adresse, da computeren skal have forbindelsen videresendt til. Indtast port 5900 for fjernporten og 5900 for den lokale port. Hvis du nogensinde vil acceptere omvendte forbindelser i lyttefunktion fra en VNC-server bag en restriktiv firewall, kan du også tilføje en regel til port 5500.

5.

Gem alle disse indstillinger og logge ud af din router. Start din VNC-server og navigere til en side som GoToMyVNC.com, der kontrollerer for at se, om du kan acceptere eksterne VNC-forbindelser.

Virtual Network Computing, eller VNC, er en måde at styre og hjælpe fjernbetjeninger på via internettet. Mens forbindelser fungerer lige ud af kassen på et lokalt netværk, skal en router konfigureres for at tillade fjernforbindelser fra det offentlige internet via en proces kaldet port forwarding. Mens port forwarding kan virke som en kompleks proces, er det faktisk en hurtig og nem måde at løse de fleste forbindelsesproblemer på. Af sikkerhedsmæssige grunde lukkes de fleste porte som standard på forbrugerruterne.