Sådan sender du en kommando til en SMTP-vært

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn kommandoprocessoren for operativsystemet. For eksempel, i 'Microsoft Windows' klik på 'Start' knappen, klik 'Kør', skriv 'cmd' i dialogboksen og klik på 'OK'. Nogle operativsystemer, især Unix-baserede, kan starte direkte i en kommandoprocessorskal.

2.

Indtast følgende tekst i kommandoprocessoren og erstatter u0026 lt; SMTP Server u0026 gt; med adressen til SMTP-værten, der vil modtage kommandoer. Tryk derefter på 'Enter' -tasten på tastaturet.telnet u0026 lt; SMTP Server u0026 gt; 25

3.

Indtast de ønskede kommandoer, tryk på 'Enter' -tasten efter hver enkelt. Dette skal ske efter en meddelelse, der starter med koden '220' vises, hvilket indikerer, at serveren afventer kommandoer, der skal behandles.

4.

Skriv 'stop' og tryk på 'Enter' -tasten, når alle kommandoerne er indtastet. Telnet-sessionen med serveren slutter.

Tips og advarsler

  • Næsten alle operativsystemer, der findes, har en 'Telnet' tilgængelig. Syntaksen af ​​kommandoen for at få adgang til 'Telnet' klienten er næsten altid den samme. Hvis den beskrevne syntaks ikke virker, skal du konsultere hjælpefiler til mål operativsystemet for at bekræfte den korrekte syntaks.
  • Kommandoerne, der bruges til at sende en e-mail, starter med 'Mail til: u0026 lt; email adresse u0026 gt ;, 'efterfulgt af' Rcpt Fra: u0026 lt; email adresse u0026 gt ;, 'derefter' Data 'og endelig en periode.
  • Telnet er programmet, der bruges til at sende direkte kommandoer til 'Simple Mail Transfer Protocol' eller SMTP, værter sammen med mange andre netværkstjenester. SMTP bruges til at transportere e-mail fra oprindelse til destination. SMTP-værter, der ofte kaldes SMTP-servere, venter på at modtage instruktioner fra e-mail-klienter, normalt i form af en e-mail-meddelelse, der skal sendes et sted. SMTP-værterne forsøger derefter at sende meddelelsen til den tilsigtede destinationsserver. 'Transmission Control Protocol' eller TCP, bruges til at sende disse meddelelser via TCP port nummer 25.