Sådan finder du IP-adressen på et IP-kamera på dit netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk for alle computere og eksterne enheder, der er tilsluttet det samme netværk som IP-kameraet (med undtagelse af netværksomskifteren eller routeren, der er tilsluttet IP-kameraet).

p> 2.

Slut en Linux-computer til den samme netværksafbryder som IP-kameraet, genstart Linux-computeren. Åbn en kommandolinjeterminal på Linux-computeren og skriv 'ping -b 192.168.1.255', der erstatter '192.168.1.255' med den sidste IP-adresse i intervallet af IP-adresser på netværket.

< br />
Udgangen modtaget på kommandolinjen vil indeholde et lille antal IP-adresser fra alle enheder, der forbliver tilsluttet og kører på netværket, herunder IP-kameraet. Prøv at se video fra IP-kameraet ved hjælp af hver adresse, og du vil finde kameraets IP-adresse.

3.

Log på routeren, der er tilsluttet IP-kameraet fra en web browser som Firefox eller Internet Explorer, bruger standard brugernavn og adgangskode (eller et brugerdefineret brugernavn og kodeord, hvis det er konfigureret). Naviger gennem administrationens websider på routeren og find listen over 'tilsluttede enheder' eller listen over 'DHCP-klienter'. Enten liste vil indeholde IP-adressen til IP-kameraet.

4.

Log ind på DHCP-serveren på netværket (hvis du bruger en selvstændig DHCP-server) og derefter navigere til og søge gennem listen over DHCP klienter, der er registreret, og find IP-kameraets Media Access Control (MAC) adresse på listen. Kameraets IP-adresse vil blive angivet i forbindelse med kameraets IP-adresse.

Tips og advarsler

  • MAC-adressen på mange IP-kameraer kan findes på en etiket placeret på IP-kameraet.
  • IP-kameraer kan normalt konfigureres til enten statiske eller dynamiske (DHCP) IP-adresser. Hvis en statisk IP-adresse blev konfigureret på et IP-kamera og glemt, eller hvis IP-adressen er konfigureret dynamisk og er nødvendig for at se video, er der et par procedurer, du kan bruge til hurtigt at finde IP-kameraets adresse.