Sådan tilslutter du en Dell-pc til et skrivebord til en cd-drev

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indsæt den ene ende af RJ-45 crossover netværkskablet i netværksadapterporten på Dell laptop (ligner en stor telefonkabel). Tilslut den anden ende af kablet til netværkskortporten på stationære computeren.

2.

Gå Dell bærbar computer og start computeren i Windows. Klik på 'Start' knappen og derefter på 'Kontrolpanel.' Klik på linket 'Netværk og internetforbindelser'. Klik på 'Network Setup Wizard' og følg vejledningen på skærmen for at oprette et lille hjemmenetværk for at dele drev, filer og printere. Genstart computeren, hvis du bliver bedt om det.

3.

Gentag trin 1 og 2 på stationære computeren.

4.

Gå til den computer, der har det cd-drev, du vil dele på netværket (det kan være enten Dell-bærbar eller stationær computer). Dobbeltklik på linket 'Denne computer' på menuen 'Start' eller på Windows-skrivebordet.

5.

Højreklik på cd-drevet i 'Denne computer' og klik på linket 'Sikkerhed og deling' på pop op-menuen.

6.

Aktiver indstillingen 'Del denne mappe' i vinduet 'Deling og sikkerhed'. Når der er markeret et afkrydsningsfelt i feltet ud for muligheden, skal du indtaste et beskrivende navn for det delte cd-drev i feltet 'Del navn'. Klik på knappen 'OK'.

7.

Gå til den anden computer og klik på linket 'Denne computer' på skrivebordet eller på 'Start' -menuen. Klik på linket 'Netværk' i sidepanelet. Gennemse det delte cd-drev på den anden computer.

8.

Få adgang til filer fra cd-drevet eller installer software på computeren uden optisk drev.

Tilslut din Dell laptop til en stationær computer med et enkelt crossover netværkskabel. Hvis kun en af ​​maskinerne har et cd-drev, kan netværksforbindelsen dele drevet på begge computere. Deling af cd-drevet giver dig mulighed for at installere programmer fra en cd på en maskine samt dele filer fra disken.