SLP-protokollen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Brugeragent

En brugeragent (UA) er elementet i systemet, der bevæger sig rundt i netværket, og leder efter en påkrævet tjeneste, som f.eks. 'printer' eller en serviceattribut. På store netværk kan denne rejsesøgning være tidskrævende og genererer trafik på netværket, så det er bedst egnet til mindre netværk.

Serviceagent

En serviceagent (SA) annoncerer den service, som den er med tilknyttet, herunder servicetypen og attributterne til den pågældende tjeneste. For eksempel kommer UA'en til at banke og spørger, 'hvem er du?' og SA svarede: 'Jeg er en printerkø, der hedder corplp3, jeg støtter komprimering, og min placering er tredje etage tilbage.' UA'et kan være på udkig efter en netværksgateway, og så streger den til den næste node og spørger SA, hvem den er.

Katalogagentur

I et stort LAN erstattes UA / SA-scenariet med en directory agent (DA). Alle SA 's detaljer er centraliseret i en mappe. En applikation, der kræver en tjeneste, går direkte til biblioteket i stedet for at jage rundt i netværket. 'SLP' står for 'service location protocol' og er undertiden forkortet 'srvloc.' Denne protokol søger efter tjenester på et lokalnetværk (LAN). Det udfører tre typer funktioner: Søg, annoncer eller krydshenvisninger.