Sådan overfører du filer fra en gammel computer til en ny via internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Overfør dine filer via e-mail. Mange e-mail-programmer accepterer dog en begrænset mængde oplysninger pr. Besked, så denne metode er ideel, hvis mængden af ​​oplysninger, du sender, er lille. Åbn dit emailprogram på din gamle computer og vælg 'Ny' eller 'Komponér'. Vedhæft filerne til meddelelsen og send det til dig selv. Åbn meddelelsen på din nye computer og download filerne. Du kan bruge gratis e-mail-udbydere som Yahoo-mail, Googles Gmail og Windows Live.

2.

Send filer sikkert via File Transfer Protocol (FTP). installere FTP-software på begge computere og konfigurere dem, så en computer fungerer som en server, og den anden fungerer som en klient. Begge computere skal være på samme netværk og skal have internetadgang. Nogle FTP-programmer er gratis, herunder FileZilla, Coffecup og SmartFTP (se Resources).

Brug en filoverførselstjeneste, som Sendthisfile.com, Yousendit.com og Filesdirect.com (se Resources). Filoverførselstjenester Tillad større filer, end du kan sende via e-mail og eliminere behovet for at oprette et FTP-system. Tjenesteudbyderen sender e-mail til de filer, du uploader til den e-mail-adresse, du indtaster, og du kan downloade dem på din nye computer. at betale et abonnementsgebyr for at bruge denne tjeneste.

4.

Gem filer på et filopslagswebsted. Disse websteder er d udpeget til fildeling, og tjenesten er normalt fri. Eksempler på filoploadingswebsteder omfatter 2share.com, megafileupload.com og Sendspace.com. Du kan uploade filer fra din gamle computer og downloade dem på den nye computer.

Mange mennesker er afhængige af bærbare medier, såsom cd'er og flashdrev, når de ønsker at overføre filer fra en gammel computer til en ny. Dette kan være en tidskrævende proces med flere trin, end du måske ønsker at udføre. Heldigvis er der andre muligheder, der involverer brugen af ​​internettet. Hvis begge computere er konfigureret med internetadgang, kan du sende filer fra din gamle pc til din nye pc på kortere tid.