Sådan vælger du en proxy-URL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg hvilken type proxyserver du skal bruge. Hvis dit mål er at undgå et IP-forbud, bør en gennemsigtig proxy være god, men hvis du leder efter øget sikkerhed, skal du vælge en anonym proxy, forvrængende proxy eller høj anonymitet proxy. For de fleste brugere på udkig efter en vis simpel sikkerhed er anonyme proxyer fine.

2.

Få lister over de nuværende proxyservere. CGI opretholder en gratis proxy liste såvel som Privax og TheFreeCountry.com.

3.

Vælg en webadresse, der opfylder dine behov og er placeret i dit land, så din digitale trafik behøver ikke at gå til et andet land, før det får adgang til de websteder, du vil bruge. Brug af servere uden for landet kan reducere din adgang betydeligt.

Tips og advarsler

  • Visse netværk, som f.eks. Arbejdsgivere eller regeringer, kan begrænse adgangen til visse websteder på internettet. Du skal muligvis bruge et proxy-websted placeret uden for dit land for at undgå begrænsningerne, hvis det er derfor, du bruger en proxy-URL.
  • Forskellige typer proxyservere er tilgængelige til forskellige applikationer. Du vil have den beskyttelse, der følger med at bruge en proxy med lidt af den afmatning, der kommer sammen med routing gennem flere servere. Nogle af det besvær, der følger med proxy-webadresser, er uundgåeligt, men du kan minimere det med et par enkle tips og tage dig tid til at finde ud af den bedste proxy for dine behov lige nu.