Forskellen mellem TCP og UDP-protokollen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

TCP Explained

TCP står for Transmission Control Protocol. TCP opretter en forbindelse mellem to endepunkter, som et telefonopkald, inden der sendes faktiske data. Når en forbindelse er lavet, holder TCP også dataene bestilt fra start til slut. Dette betyder, at nogle netværk båndbredde er brugt til at holde styr på forbindelsen, hvilket gør TCP mere pålideligt, men mindre effektivt.

UDP Forklaret

UDP står for User Datagram Protocol. UDP garanterer kun, at hvert 'datagram' sendes og modtages som en hel enhed, som en mail-konvolut. Datagrammer kan sendes og modtages i enhver rækkefølge, men giver ikke nogen bekræftelse på levering. Da UDP ikke sporer forbindelsen bruger UDP mindre netværksbåndbredde, hvilket gør UDP mere effektivt, men mindre pålideligt.

Sammenligning

Både UDP og TCP har deres plads i netværk. At være en mere effektiv protokol, UDP bruges til højtydende opgaver, såsom online spil og løsning af webadresser. Som en mere pålidelig protokol bruges TCP til streaming af indhold og sikre transmissioner, såsom World Wide Web, medieafspillere og sikker netværk. Mange programmer bruger en blanding af begge protokoller, udnytte hver på en måde, der giver de bedste resultater. Både TCP og UDP står for forskellige måder at sende data over et TCP / IP-netværk. Blandt TCP / IP-protokollerne repræsenterer disse to størstedelen af ​​netværkstrafikken på internettet. Begge disse protokoller bruges af programmer til at kommunikere data, men med forskellige niveauer af sikkerhed og hver med sine egne forskellige fordele og risici.