Sådan administreres mine netværksadgangskoder med XP Home

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Administrer lagret information

1.

Log ind på computeren ved hjælp af den konto, der indeholder de oplysninger, du vil ændre.

2.

Vælg 'Start' og klik på 'Kontrolpanel.'

3.

Klik på 'Brugerkonti'. Dette vil vise dialogboksen 'Brugerkonti'.

4.

Åbn 'Gemte brugernavne og adgangskoder'. Den måde du gør dette afhænger af den type konto, du er logget ind som. Hvis du er logget ind som en begrænset bruger, skal du klikke på 'Administrer mine netværkskoder' under 'Relaterede opgaver.' Hvis du er logget ind på en administratorkonto, skal du klikke på den brugerkonto, du ønsker at åbne. Vælg 'Hvad vil du ændre om din konto?' Dette giver dig mulighed for at redigere enhver brugerkonto. Alternativt kan du som administrator også vælge indstillingen 'Administrer mit netværkskoder'.

5.

Klik på den ønskede adgangskode, og klik derefter på 'Egenskaber' i 'Opbevaret bruger Navne og adgangskoder 'vindue.

6.

Vælg hvilke emner du ønsker at ændre. For at redigere et kodeord skal du vælge det brugernavn, du ønsker at ændre adgangskoden til. Klik på 'Skift'. Indtast den gamle adgangskode i feltet 'Gammel adgangskode'. Indtast den nye adgangskode i feltet 'Ny adgangskode'. Klik på 'OK'. Når du er færdig, skal du klikke på 'OK'.

7.

Klik på 'Luk' i vinduet 'Gemte brugernavne og adgangskoder'.

Et brugernavn og adgangskode giver de nødvendige legitimationsoplysninger, så en bruger kan logge ind på et netværk. Hvis du har brugernavne og adgangskoder gemt i dit Windows XP-netværk, kan du redigere adgangskoderne med de værktøjer, der findes i kontrolpanelet. Funktionen 'Gemte brugernavne og adgangskoder' giver dig mulighed for at administrere adgangskoderne i dit netværk.