Sådan afslutter du en CAT 5E-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Resultat kabelkabinettet omkring to inches fra enden. Vær forsigtig --- du ønsker ikke at skære gennem de snoet trådpar inde i huset.

2.

Træk yderkablet af kabelsens ende for at afsløre snoet par ledninger inde. Der skulle være fire snoet par: blå og blåstribet; brun og brunstribet, grøn og grønstribet og orange og orange-stribet. Nogle kabler vil ikke have striber på den anden parrede ledning, så den bliver hvid i stedet.

3.

Afvikl de snoet par for de to tommer af afsløret ledning, så du får otte ledninger.

4.

Læg de uvævede ledninger i overensstemmelse med den type ledning, du gerne vil oprette. Den mest almindelige type tråd bruger denne rækkefølge: grøn-stripet, grøn, orange-stripet, blå, blåstribet, orange, brunstribet, brun.

Tag trådene op og hold dem tæt mellem din tommel og pegefinger, så de hviler i et fladt array med hver ledning, der rører ved siden af.

6.

Trim slutningen af bøjede ledninger med krympeværktøjet, så ledningerne kan passe ind i RJ-45-stikket korrekt.

7.

Sæt ledningerne --- dobbeltklik på at de stadig er i den rigtige rækkefølge --- på bagsiden af ​​RJ-45-stikket med klipset vendt nedad, og skub ledningerne til at komme gennem fronten.

8.

Indsæt RJ-45-stikket ind i krympeværktøjet og krympe ledningerne på stikket. Dette vil også reducere overskydende længde, der var tilbage.

9.

Gentag hver Træk i den modsatte ende af ledningen, og du har et termineret CAT 5E netværkskabel.

Tips og advarsler

  • Tilføj en plaststart på kablet bef malm begyndelsen. Når du er færdig med at afslutte kablet, kan du glide det over RJ-45-stikket. Starten beskytter stikets clips mod snags, som kan ødelægge det.
  • En anden væsentlig fordel ved at opsige din egen netværkskabler er, at du kan binde dem ind i dit hus og borer meget mindre huller, end ellers ville være nødvendige for hele stikforbindelsen til at passe igennem.
  • Computerforhandlere opkræver typisk høje priser på et simpelt CAT 5E-kabel, som du selv kan lave for et par dollars. Det er en meget bedre ide at lære at lave dine egne --- hjemmelavede CAT 5E netværkskabler vil spare dig penge. Alt du behøver for at 'opsige' --- virkelig bare en anden måde at sige 'make' --- a CAT 5E-kabel til din egen er en masse bulktråd, som du kan købe hos en hardware-butik eller -bestilling via internettet, et RJ-45-stik, et trådstrimmelværktøj og et krympeværktøj.