Telefon Kabel Vs. Ethernet-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Telefonkabel

Standard telefonkabel indeholder fire ledninger. Det er ubeskyttet og designet med den båndbredde, der er nødvendig for at bære talekommunikation. De lave krav til denne form for kommunikation kræver ikke vridning eller udviser stor bekymring over signal tab. Den lave båndbredde gør dette ledninger uegnet til datakommunikation.

Ethernet-kabel

Ethernet-kabler indeholder fire snoet par ledninger. Vendingerne i ledningerne hjælper med at dæmpe induktion og krydsning på linjerne. Ethernet-kablet er designet til at transportere kommunikationstrafik på mindst 10 megabit per sekund. Cat 5e-kabel er for øjeblikket den lavest acceptable standard for datakommunikation.

Kabelforbindelser

RJ-11 terminatorerne, der bruges på telefonkablet og RJ-45-stikket, der anvendes på Ethernet-kabler, synes at være fætre. De er ens i design, men adskiller sig i forbindelsen. RJ-11 er en 4-leder stik, og den større RJ-45 har otte ben til tilslutning. Ethernet- og telefonkabler ser meget ens ud, selv ved hjælp af et lignende termineringsstik. Forskellen mellem de to bliver tydelig, når du skærer gennem kappen og opdager de interne ledninger, som hver bærer.