Definition af DDNS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Et DDNS er en netværkstjeneste, der giver bestemte brugere adgang til et netværk og dets ressourcer, når Internet Protocol-adressen hele tiden ændres. En DDNS arbejder med et netværk ved hjælp af en dynamisk internetprotokol (DIP).

Struktur

Hver enhed i en DDNS-konfiguration har en Internet Protocol-adresse, der ændrer tilfældigt efter logon. Hver enhed forbliver aktiv på samme internetforbindelse ved hjælp af et dynamisk domænenavnssystem. Det modsatte sker med en statisk internetprotokolkonfiguration, hvor en brugers internetudbyder tildeler en enkelt IP-adresse for hver enhed på et netværk fra en pulje ubrugte IP-adresser ved login.

Fordele

Et DDNS gør det er unødvendigt at indstille en ny statisk internetprotokoladresse hver gang netværksindstillinger ændres. Det eliminerer behovet for at gemme adresser til offline-netværksenheder. Da domænenavn-systemadressen ændres konstant, caches ikke en enkelt adresse på internettet.

DDNS Service Provider

En DDNS-tjenesteudbyder er vært for Domain Name System-servere, der er autoriteten til bestemte domænenavne, ifølge PC Mag-webstedet. Brugere har flere valgmuligheder ved opsætning af et netværk, herunder om IP-adressen (Internet Protocol) er statisk eller dynamisk. En statisk IP forbliver konstant. En dynamisk IP-ændring, som giver særprægede fordele, der leveres af et dynamisk domænenavnssystem (DDNS).