Forskel mellem anti-virus og firewall

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Firewalls

Når en computer er forbundet til internettet, er den forbundet til mange andre computere. Firewalls bruges til at filtrere de oplysninger, som en computer sender og modtager. Firewalls sørger for, at ingen anden computer har adgang til oplysninger fra en computer, som ejeren ønsker det. Dette hjælper ofte med at øge computerens sikkerhed og kan blokere skadelige ting som virus fra at komme ind i computeren.

Anti Virus

Anti-virus software forhindrer en computer i at blive inficeret med computervirus. De fleste programmer opdatere sig regelmæssigt for at forblive aktuelle og beskytte mod nye vira. Disse programmer scanner computeren regelmæssigt for virus og kan ødelægge eller placere i et hvælving som helst, der findes .

Fordele

Mange computere leveres med programmer som disse allerede installeret. Disse programmer arbejder sammen for at gøre computeren sikker og mere sikker. Firewaren holder primært oplysningerne i computeren sikker, mens antivirusprogrammet kontrollerer computeren til vira og kan fjerne dem, hvis de findes. Firewalls og anti-virus software er vigtige komponenter til at holde computeren sikker. Nogle gange bruger folk termen interchangeably, fordi nogle softwarepakker tilbyder begge. I virkeligheden tjener de forskellige funktioner.