Oplysninger om computerhackere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Origins

Computer hacking begyndte på MIT i løbet af 1960'erne, da eleverne begyndte at studere de computere, MIT udviklede sig i løbet af tiåret. Der var også telefonlinje hackere, kendt som 'phreaks', der manipulerede AT u0026 T's system for at foretage gratis opkald i 1970'erne. Da computerbrug er øget, bestod Kongressen Computer Fraud and Abuse Act i 1986, hvilket gjorde det ulovligt at hacke .

Hovedtyper

Der er flere typer hackere. White Hat Hackers bryder ind i computersystemer for at informere systemets leverandører om eventuelle sikkerhedsproblemer for at rette dem. Black Hat Hackers 'intentioner er mindre ædle, som de hack computersystemer for at ødelægge dem. Grey Hat Hackere er mere etisk tvivlsomme end hvide hatte, da de ofte vil formidle informationen om sikkerhedssvaghederne for offentligheden.

Andre typer

Der er også Blue Hat Hackers, et begreb for hackere ansat af Microsoft til kig efter eventuelle svagheder i sikkerheden i Windows-operativsystemet. 'Script Kiddies' er et almindeligt begreb for amatør hackere, der bruger præfabrikerede værktøjer - ofte skabt af andre mere erfarne hackere - for at forstyrre computersystemer.

Begrundelse

Udover at hjælpe leverandører forbedrer deres systemer og den simple spænding ved bryde sikkerhed og forårsage problemer, der er andre grunde til hacking. Nogle hackere, kaldet 'hacktivister', bryder ind i systemer og skaber problemer af politiske grunde. Andre hack som led i virksomhedsspionage for at få oplysninger fra et firma for en anden, eller som insidere, der hakker deres egen virksomheds system for tilbagebetaling eller penge. Nogle hackere bryder ind i systemer for at begå reel spionage, som nogle vesttyske hackere gjorde for Sovjetunionen i 1980'erne.

Berømte hackere

Berømte hackere omfatter Adrian Lamo, som hackede systemerne for virksomheder som Bank of America og New York Times for at rapportere deres sårbarheder og Jonathan James, som var mindreårig, da han stjal værdifuld software, som NASA plejede at styre den internationale rumstation. Blandt rækken af ​​hackere er Apple-grundlæggerne Steve Jobs og Steve Wozniak, der fremstillede 'blå bokse', der hacket AT u0026 T's system for at frigøre opkald. En hacker er en person, der omgår computerens sikkerhed ved at udnytte sårbarheder. Udtrykket 'hacking' kommer fra en model togklub ved Massachusetts Institute of Technology (MIT), som ville hackere tog for at få dem til at gå hurtigere.