Sådan fås fjernadgang til en hjemmecomputer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find et virtuelt netværk computing software program, du kan lide og download det til din computer. Der er flere programmer på markedet, men de tilbyder alle næsten de samme muligheder (se Ressourcer). Nogle er gratis, mens du bliver nødt til at betale for andre. Når du finder et program, du kan lide, skal du downloade og gemme det på dit skrivebord. Klik på programmet, og følg derefter instruktionerne for at installere det. Når du har installeret, skal du genstarte din computer.

2.

Gå til din 'Start' menu, klik på 'Programmer' og vælg navnet på det program, du installerede til at køre programmet og sæt det op. Du skal indtaste din IP-adresse for at begynde. Du kan finde din IP-adresse ved at klikke på 'Start' og derefter 'Kør' og skrive i 'CMD' (uden citaterne) for at hente kommandoprompten. Skriv kommandoen 'ipconfig' (uden citaterne) ved kommandoprompten. Din IP-adresse vises på skærmen. Sørg for at kopiere det ned på et stykke papir, hvis du glemmer det.

3.

Indtast din IP-adresse, når du bliver bedt om det virtuelle netværksprogrammeringsprogram, du downloadede og installerede . Gem din IP-adresse og luk programmet. For at dette skal fungere, skal du altid forlade din internetforbindelse. Hvis du undlader at gøre det, vil du ikke kunne oprette forbindelse til din computer eksternt.

4.

Få adgang til computeren mens du er på vej ved at besøge webstedet for det virtuelle netværk computer software du downloader. Indtast dit brugernavn og adgangskode i webstedets log-in-område. Når du logger ind, skal du klikke på ikonet for din hjemmecomputer, så du kan få adgang til det eksternt.

Fjernadgang fra ethvert sted og fra ethvert system kan give bekvemmelighed, mens du er på vej, hvis du har brug for adgang til filer, der er anbragt på din hjemmecomputer. De fleste Windows-operativsystemer tilbyder fjernadgang, men med begrænsninger til Windows-miljøet; også nogle versioner af Windows 7 tillader ikke fjernadgang.Du kan tilslutte og styre din hjemmecomputer eksternt med næsten ethvert computersystem med virtuel netværk computing software. Du skal blot downloade softwaren til din hjemmecomputer, installere den og sætte den op, Brug derefter en webbrowser, mens du er på vej, for at få adgang til din hjemmecomputer.