Sådan opretter du en VNC-klient

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' og klik derefter på 'Programmer' (hvis du bruger Windows 7 eller Vista) eller 'Alle programmer' (hvis du bruger Windows XP eller 2000). Klik på VNC programgruppeikonet og klik derefter på ikonet 'VNC Viewer' (normalt kaldet 'VNC Viewer'). Vælg 'Kør VNC Viewer'.Hvis du har VNC-klientsoftwaren gemt på bærbare medier, f.eks. et USB-drev, skal du sætte USB-drevet i computeren og derefter dobbeltklikke på USB-drevet ikon for at åbne det. Find og klik på VNC Client softwareikonet for at starte VNC Client-softwaren.

2.

Fravælg 'Auto select best settings' feltet og vælg derefter 'ZRLE' . Klik på knappen 'Fuld farver'.

3.

Klik på knappen 'Emulate 3 Buttons' eller 'Emulate 3 Button mouse emulation' på fanen 'Inputs'.

4.

Klik på feltet 'Render cursor locally' på fanen 'Diverse'.

5.

Klik på 'Delt forbindelse (ikke afbryd andre seere)' boksen placeret på fanen 'Diverse'.

6.

Klik på 'OK' knappen og indtast derefter computerens værtsnavn eller IP-adressen på VNC-serveren, og klik derefter på 'OK' for at starte en ekstern desktop-session med serveren.

Tips og advarsler

  • For lav båndbredde forbindelser vælger tilstanden 'Lav (64 farver)' i stedet for 'Fuld (alle tilgængelige farver).'
  • Fjernbordsadgang ved hjælp af VNC giver en effektiv måde at få adgang til computere via et lokalnetværk såvel som over internettet. VNC-klienten er også bærbar, hvilket gør det muligt at bruge fra næsten enhver computer og kræver ikke installation før brug. VNC-klienten kræver dog en mindre konfiguration hver gang den køres.