Sådan blokkerer du websteder på en WRT54G-router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skriv 192.168.1.1 i adressefeltet i din browser. Dette vil tage dig til din router s opsætningsside. Indtast brugernavnet og adgangskoden til din router ved prompten og klik på 'OK'. Som standard er brugernavnet 'admin', og adgangskoden er 'admin'.

2.

Klik på 'Adgangsbegrænsninger.' Vælg et af policenumrene fra rullemenuen. Klik på knappen 'Aktivér' ved siden af ​​status. Du kan vælge at indtaste et navn på politikken, men det kræves ikke.

3.

Klik på knappen 'Rediger liste over pc'er'. Indtast MAC-adressen (Media Access Control) protokoladresse for en enkelt computer på dit netværk, du vil have politikken til at søge på eller angive en række IP-adresser. En rækkevidde på 100 til 150 skal blokere webstederne for alle pc'er på dit netværk, hvis du har et netværk med færre end 50 computere. Klik på 'Gem ændringer.'

4.

Indtast adressen på det websted, du vil blokere i det tomme. Inkluder 'www' men ikke 'http : // 'del af webadressen. Du skal blokere hvert underdomæne på webstedet separat . Hvis du f.eks. Indtaster 'www.google.com', blokeres Googles startside og alle søgninger, men ikke underdomænerne 'mail.google.com' eller 'calendar.google.com.'

5.

Indtast enkelt søgeord, som du gerne vil blokere i emnerne ud for 'website blokering efter søgeord.' Blokerer med søgeord vil blokere ethvert websted, der har det pågældende søgeord i webadressen. Dette betyder, at det vil blokere det primære domæne domæne, alle underdomæner, eventuelle søgninger på det pågældende søgeord og enhver webadresse, der forekommer at indeholde det pågældende søgeord. Det vil ikke blokere websteder, der indeholder søgeordet i tekst på siden, men ikke webadressen.

6.

Klik på knappen 'Gem indstillinger' nederst på siden. Vent på, at det bekræftes, at ændringerne er gemt, inden du forlader routerns opsætning.

Tips og advarsler

  • Du kan også begrænse timerne til bestemte computere på din netværket kan oprette forbindelse til internettet fra adgangsrestriktionerne. Brug denne funktionalitet til at begrænse den tid, dine børn bruger online.
  • Indstil et kodeord, hvis du ikke allerede har det eller nogen andre på dit netværk vil kunne ændre dine adgangspolitikker.
  • Linksys WRT54G router leveres med den indbyggede evne til at blokere websteder og hele domæner. Du kan blokere et tidsspildende websted eller websteder, der henter malware. Routeren giver dig mulighed for at blokere op til fire webadresser og seks søgeord med en enkelt politik og oprette op til 10 forskellige politikker. Opsætning af disse politikker kan gøres når som helst via din browser, så længe du er tilsluttet dit netværk.