Sådan fremskynder du en bredbånds download

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Luk alle programmer, der er åbne på din computer. Åbn applikationer og webbrowsere kan optage en masse computerressourcer, herunder båndbredde. Yderligere faner i en browser tager op omkring lige så meget hukommelse som at åbne en helt ny browser.

2.

Installer og brug en download manager. Download managers kan mere effektivt håndtere download af filer end webbrowsere, især hvis du har et problem og skal genstarte downloaden.

3.

Hent den samme fil fra et andet sted . Nogle filer findes på andre websteder og servere, kaldet spejle. Læs downloadinstruktionerne på websiden for at se, om filen er hostet på en anden server eller et spejl. Hvis der findes et andet websted, kan filen hente hurtigere derfra. Du kan have en hurtig forbindelse, men den computer, som filen er hostet på, kan være langsom eller få mange til at få adgang til det på én gang og sænke det ned.

4.

Forøg din forbindelseshastighed. Tal med din bredbåndsudbyder for at afgøre, om du kan få en hurtigere forbindelse og hvor meget mere det vil koste. Tjek din forbindelseshastighed med en hastighedstestwebsted også. Du må muligvis ikke få al den hastighed, som du betaler.

Bredbånd er pr. Definition hurtigere end opkald. Dial-up kan kun få op til 56 Kbps, og den langsomste bredbåndsforbindelse er omkring 760 Kbps. Bredbånd omfatter imidlertid en stor variation af forbindelseshastigheder på op til 20 Mbps eller mere. Uanset om du har en langsommere bredbåndsforbindelse eller en forholdsvis hurtig forbindelse, kan der være tidspunkter, hvor en hurtigere download kan spare dig for betydelig tid, især hvis du vil downloade meget store filer eller mere end et par filer på samme tid .