Sådan vågner du på LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start pc'en, der modtager Wake on LAN-signalet, og indtast menuen 'Setup' ved at trykke på den relevante 'F' -tast. I startmenuen skal du navigere til menuen 'Avanceret strømstyring'. Fremhæv 'Power On by PCI Devices' eller 'Resume by MAC LAN' og tryk på 'Enter.' Alternativets navn varierer afhængigt af dit bestemte computersystem. Anvend ændringerne og lad computeren starte op.

2.

Åbn kommandoprompt på pc'en, der modtager Wake on LAN-signalet, og skriv 'ipconfig / all' i teksten Mark. Tryk på enter. Skriv ned tallene under 'Fysisk adresse'. Dette er din computers MAC-adresse og bruges til at finde din computer på netværket, når du udfører Wake on LAN.

3.

Download og installer et Magic Packet Utility-program på PC'en, der sender Wake on LAN-signalet, ikke den pc, der modtager signalet. Et Magic Packet Utility-program er et program, der sender en pakke data til mål-pc'en og udsender kommandoen Wake Up. Links til flere gratis Magic Pakkeværktøjsprogrammer er inkluderet i Resources.

4.

Kontroller, at den pc, der modtager Wake on LAN-signalet, er slukket. Sørg for, at begge pc'er er i samme lokale netværk. Packet Utility ansøgning. Indtast mål-pc'ens MAC-adresse, som du har optaget tidligere. Tryk på 'Send' eller 'OK', afhængigt af dit program. Den eksterne pc tænder.

Tips og advarsler

  • Gem computerens MAC-adresse og hold den et sted, der giver nem adgang. s MAC-adresse på forhånd reducerer væsentligt den tid, der kræves for et Wake on LAN.
  • Wake on LAN er processen med at sende et signal via et Local Area Network, der får en pc på netværket til at starte op eller ned. Brug af Wake on LAN gør det muligt for brugere nemt at slukke eller på computere fra fjerne steder, som f.eks. Kontoret eller downtown. Denne proces er tilgængelig for de fleste computere, men skal aktiveres og konfigureres, før den fungerer korrekt. Aktivering af Wake on LAN sker via opstartsmenuen og konfigureres via din router.