Sådan bruges netværks pc'er ved hjælp af et USB-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer softwaren, der følger med dit USB-netværkskabel. Dette kan komme i form af en cd, eller du skal muligvis downloade de nødvendige drivere fra internettet. Installer softwaren i begge computere.

2.

Tilslut USB-netværkskablet til begge computere ved at sætte det i deres respektive USB-slots, med USB-designet vendt opad.

3.

Få adgang til 'Netværksforbindelser' på hvilken pc, der har den aktive internetforbindelse. Du kan finde ud af dette ved at se i nederste højre hjørne af skærmen; Hvis din pc er forbundet til internettet, vil der være et lille ikon der angiver det sådan.

4.

Højreklik på din internetforbindelse. En rullemenu vises.

5.

Klik på 'Egenskaber'. Dette åbner et nyt vindue.

6.

Klik på fanen 'Avanceret'. Dette vil føre dig til en ny menu.

Vælg den boks, der siger 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse.' Det betyder, at enhver computer, der er tilsluttet din computer via USB, Ethernet eller trådløs, vil kunne få adgang til din computer og internettet via din computer.

Vælg og genstart Netværket aktiveres, efter at computeren er genstartet.

Tips og advarsler

  • Køb et USB 2.0 netværkskabel, da det fungerer på en meget hurtigere end USB 1.1 netværkskablet.
  • Et USB-netværkskabel giver dig mulighed for at forbinde to computere sammen via deres USB-porte. De to computere kan så kommunikere og overføre dokumenter, programmer, musik og andre filer mellem hinanden med minimal besvær for brugeren. Nøglen til at gøre dette arbejde er at sørge for at købe det korrekte kabel, et USB-broget kabel, der er designet til at få to computere til at kommunikere. Et USB-netværkskabel har en USB-udgang på begge sider, samt hvad der synes at være en lille plastikbold midt på kablet, som bruges til at huse brochipen, der gør det muligt for computeren at kommunikere.