Software Streaming Benefits

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Software streaming er et on-demand online-system, der udnytter det faktum, at de fleste softwareprogrammer kun behøver en lille del af deres samlede kode til at køre. Med software streaming sender en server din computer nok information til at starte det program, du vil bruge --- i mange tilfælde kun ca. 10 procent af den samlede programkode. Resten af ​​koden 'streams' til din computer, når det er nødvendigt, mens du arbejder.

Software optager mindre plads

Softwaren har tendens til at være meget funktionsrik, men de fleste bruger kun nogle få af disse funktioner, når de arbejder i ansøgningen. Streaming tillader brugere kun at downloade de oplysninger, de har brug for, så software vil nu tage mindre plads på harddisken. Andre programmer kan køre fra en fjernserver, så du kan få adgang til dem, når det er nødvendigt, men vil ikke tage plads på din computer, når du ikke har brug for dem.

Mindre kopier er nødvendige

En kopi af softwaren kan nå mange computere --- en funktion der gavner sælgerne, da de ikke skal fremstille fysiske kopier af deres software til at distribuere. Hvis du er en rejsende bruger, fungerer denne tilgængelighed også til din fordel, da du nu kan få adgang til alle dine applikationer og filer fra flere computere.

Finansielle fordele

Streaming har økonomiske fordele for både sælgeren og brugeren. Brugere skal købe færre licenser til at bruge software, mens leverandører sparer på distributionsomkostninger, da deres software er let tilgængelig online. Bedre tilgængelighed og det faktum, at sælgeren ikke behøver at levere det fulde program på en gang, reducerer også piratkopiering af softwaren.

Nem softwarehåndtering

Streaming reducerer installationstid og kræfter. Hvis du bruger den samme software fra flere computere med forskellige operativsystemer, skal du kun underrette softwareleverandøren, som skal give en version kompatibel med dit operativsystem. Virksomhederne behøver nu ikke at distribuere kopier af softwaren til alle deres afdelinger til installation, men medarbejderne kan downloade det direkte. Når virksomheder beslutter at opgradere eller skifte til en anden version af softwaren, kan den opdaterede version blive tilgængelig straks, når en medarbejder logger ind.

Afprøvninger

Softwarevirksomheder kan styre streaming for at få et fuldt program tilgængeligt for en begrænset periode. Brugere kan prøve det fulde program med alle dens funktioner, mens leverandører kan introducere deres software til brugere, opmuntrende salg.