Routing Protocol u0026 Concepts

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Distributionsvektorprotokoller

Afstandsvektor er den tidligste routingprotokol udviklet. Den videresender data fra en router til en anden i en række humle. Et eksempel på en afstandsvektor er routingsinformationsprotokollen (RIP), som kun er begrænset til at videresende data op til højst 15 humle. Forbedringer af RIP-begrænsninger førte til Interior Gateway Routing Protocol (IGRP).

Link-state protokoller

Link-state kontrollerer aktivt tilstødende routere og opbygger et netværkskort eller topologi for at bestemme den bedst mulige vej. Den justerer sin routing tabel konstant for eventuelle ændringer eller fejl i andre routere og finder den mest optimale sti uanset humlen. Eksempler på link-tilstand er protokoller for Open Shortest Path First (OSPF) og Intermediate System-to-Intermediate System (IS-IS).

Integration af distributionsvektor og Link-tilstand

EIGRP (Enhanced Integrated Gateway Routing Protocol) integrerer principperne for afstandsvektor og link-tilstand for at finde den bedste rutebane. Den bruger links-statens evne til at justere routingsbanen for eventuelle ændringer i tilstødende routere, mens man overvejer afstanden og humlen mellem routere, når de videresender data. Routing protokoller har forskellige målinger til at bestemme den bedst mulige vej til at videresende data. Distributionsvektortrafikprotokoller betragter den bedste vej som den med det mindste antal humle fra en router til en anden. Link-state protokoller overvejer andre målinger som båndbredde, pålidelighed og trafik.