Sådan installeres en GPO-konsol på en 2003 Standard Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download og uddrag GPO editorens filer (se Reference). Inden for zip-filen er en installationsguidenfil med navnet 'gpmc.msi.' Dobbeltklik på denne fil for at starte installationsprocessen.

2.

Vælg 'Jeg accepterer' på licensaftale siden og klik på 'Næste'. Installationsguiden installerer filerne på din computers harddisk.

3.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kør'. Indtast 'mmc' i tekstboksen. Dette åbner snap-in-manager, hvor du indlæser hver editor, der er installeret på Windows-maskinen.

4.

Klik på menuen 'Fil' og vælg 'Tilføj / fjern Snap-in .' Klik på knappen 'Tilføj'. Vælg 'Gruppepolitikadministration' fra listen over snap-ins, og klik på 'Tilføj'. Dette tilføjer den nyligt downloaded GPO editor til Microsoft Management Console.

Windows-operativsystemet har styringskonsoller kaldet 'Snap-in' -konsoller. GPO editoren er inkluderet i nogle server operativsystemer, men Windows 2003 kræver en download fra Microsoft for at få adgang til redigering af GPO (Group Policy Object). GPO kontrollerer alle aspekter af desktop-service på en Windows-klientmaskin, så administratorer bruger redaktøren til at administrere tjenester på et netværk for at give bedre sikkerhed og standardiseret funktionalitet på stationære computere.