Sådan repareres et netværk på Windows 2000

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen Start på din proceslinje og gå til 'Indstillinger'. Klik på 'Netværk og opkaldsforbindelser' for at hente dine tilgængelige netværksforbindelser.

2.

Højreklik på den lokale forbindelsestilslutning, der har problemet, og klik på 'Ejendomme.' Søg efter 'Internet Protocol (TCP / IP)' -elementet under boksen mærket 'Komponenter kontrolleret bruges af denne forbindelse.' Klik på det pågældende element og klik på knappen 'Afinstaller'. Bekræft, at du virkelig vil afinstallere komponenten og genstarte computeren.

3.

Indlæs Windows Registry Editor ved at klikke på knappen Start, gå til 'Kør' og skrive ' regedit 'i den medfølgende boks. Tryk på 'Enter' -tasten på dit tastatur for at udføre.

4.

Gå til 'Linkage' -tasten placeret på 'HKEY\_LOCAL\_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ services \ lanmanserver.' Find denne nøgle ved at udvide 'HKEY\_LOCAL\_MACHINE' efterfulgt af 'SYSTEM' nøglen og så videre ved at klikke på 'plus' ikonerne til venstre for navnet. Klik på 'Linkage' -tasten, når du ser det, og højreklik på 'Indhold' -elementet på højre side af registreringseditoren. Klik på 'Slet' og derefter 'Ja' for at slette elementet. Gentag trin for 'Linkage' -tasten, der findes i 'HKEY\_LOCAL\_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ services \ lanmanworkstation'.

5.

Skjul lanmanserveren og lanmanworkstation nøgler ved at klikke på 'minus' tegnene, så du kan se de andre nøgler under 'services'. Rul ned, indtil du ser tasten 'Tcpip'. Højreklik på denne tast og klik på 'Slet'. Rul ned længere og slet 'Winsock' og WinSock2 '-tasterne. Luk registreringseditoren og genstart din computer.

6.

Oplys dialogboksen' Local Area Connection ' på samme måde som i trin 2, og klik på 'Install' knappen. Klik på 'Protocol' og klik derefter på 'Add.' Vælg 'Internet Protocol (TCP / IP)' fra listen Network Protocol og klik på 'OK' .

Tips og advarsler

  • Før du udfører trin 2, skal du notere brugerdefinerede IP- og DNS-indstillinger, fordi afinstallation af komponenten permanent fjerner dem. disse indstillinger ved at klikke på 'Internet Protocol (TCP / IP)' og derefter klikke på 'Egenskaber'. Kopier numrene i tekstdokument ved hjælp af Notesblok, så du kan læse dem, når du har afsluttet trin 6.
  • Sørg for at du slet ikke andre nøgler i registreringsdatabasen, fordi det kan påvirke andre komponenter. Dobbeltkryd nøglenavnet, før du sletter det.
  • Windows 2000 indeholder en række netværksforbedringer over sin forgænger Windows 98. Det er det første operativsystem i Windows-familien, der tilføjer virtuelt privat netværk (VPN), så du kan oprette forbindelse til dit virksomhedsnetværk via internettet. Det bevarer også den velkendte grænseflade af Windows 98, så du hurtigt kan oprette et netværk. Du kan dog også opleve nogle problemer med netværket. Geninstallation af TCP / IP-komponenten kan reparere problemet.