Hvorfor er min downloadhastighed langsommere ved brug af trådløs end hardwired?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Baggrund

Før trådløs teknologi blev almindelig, blev computernetværksforbindelser generelt lavet ved hjælp af kabler.
Selvom trådløst netværk giver fleksibel forbindelse uden kabler, afstanden mellem enheder og forskellige andre problemer kan alle resultere i reduceret eller inkonsekvent ydeevne.Hver trådløs router eller adgangspunkt har kun en begrænset mængde båndbredde til at dele mellem tilsluttede enheder, så hvis flere maskiner er alle tilsluttet trådløst, er der mindre båndbredde til rådighed for hver enhed.

Opløsning

Du kan tage forskellige trin for at forbedre trådløs ydeevne, herunder at eksperimentere med forskellige signalbånd, justere positionering af trådløse enheder og brug af mere kraftfulde trådløse antenner.

Alternativ

Hvis du har brug for hurtigere og ensartet hastighed, og de fysiske placeringer af dit udstyr er egnede, kan du overveje at skifte til en fysisk forbindelse ved hjælp af et kabel. Mange faktorer kan have en negativ indvirkning på trådløse netværkets ydeevne, og disse faktorer kan resultere i langsommere downloads, når du bruger denne forbindelsesmetode. Hard-wired forbindelser giver normalt en mere robust og sammenhængende forbindelse.