Når jeg kommer online Hvordan åbner jeg en side?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på din webbrowser med musen. En browser er software, som din computer bruger til at få adgang til oplysninger fra online kilder eller websteder. Hvis du har et Windows-operativsystem, kommer Internet Explorer allerede installeret. Internet Explorer er Microsoft 's webbrowser. Du kan enten finde den på dit skrivebord (den første skærm, der kommer op, når du tænder din computer), eller du kan bruge musen til at klikke på 'Start' (tryk på venstre del af din musen) og klik derefter på 'Internet' for at åbne browseren.

2.

Se siden, som din browser åbner. Du kan enten se en 'Hjemmeside' på dit internet Tjenesteudbyder (ISP), eller du vil se en generisk standardside. Hvis du ser hjemmesiden for din internetudbyder, har du netop åbnet din første webside. Hvis du ser en grundlæggende standardside, skal du skrive i en webadresse i adresselinjen øverst på siden.

3.

Skriv en gyldig webadresse i adresselinjen. Se øverst på din Internet Explorer. Du vil se en lang bjælke med hvidt rum i den. Ved siden af ​​linjen på venstre side ses der en etiket kaldet 'Adresse'. Placer musemarkøren i det hvide rum og klik. Du vil nu se markøren blinker i hvidt rum. Tryk på din backspace-nøgle for at slette en hvilken som helst type allerede i det hvide rum og skriv derefter www.msn.com. Tryk på din indtaste nøgle. MSN-hjemmesiden åbnes på skærmen foran dig. Du vil bemærke adresseændringen til http://www.msn.com. Dette skyldes, at hver webadresse fungerer uden for en protokol, enten http eller https. Browseren kalder automatisk den korrekte protokol, så du behøver kun at skrive 'www' (betyder World Wide Web) efterfulgt af domænet (MSN) og udvidelsen (.com).

4.

Se på MSN's hjemmeside. Nu hvor du ved hvordan du åbner en webside ved at indtaste en webadresse, skal du lære at surfe på internettet via online links. På MSN's hjemmeside vil du se lister over mange artikler og nyheds sider sammen med en menu øverst. Når du bevæger musemarkøren rundt på siden, skal du bemærke, at når den passerer over bestemte ord eller billeder, skifter den til en lille 'hånd'. Når dette sker, har du fundet et link. Links kan enten være et tekstlink eller et billedlink. Du skal bare flytte musen over et interessant link og klikke på venstre side af det. Nu vil du være online åbning websider.

Tips og advarsler

  • Ikke alle links på en webside er til orientering. Nogle hedder 'Sponsored' links, som er reklamer for produkter og tjenester. Sponsorerede links kan være placeret på højre side af siden, øverst eller i midten. Når du klikker på dem, kommer du til sponsorens hjemmeside eller til en salgsfremmende side.
  • Husk, at når du surfer på internettet, skal du gøre det sikkert. Du skal have antivirusprogram installeret og kører sammen med et malwareforebyggelsesprogram til beskyttelse af din computer. Desuden er internettet, i modsætning til tv, ikke censureret. Du kan se noget ved bare at navigere til et websted. Hvis du har børn, der surfer på internettet, skal du lære online sikkerhed og hvordan man blokerer visning af uønsket materiale (se afsnittet Ressourcer).
  • Du har lige modtaget levering af dit nye modem for at oprette forbindelse til internettet. Teknikeren hakkede det op for dig og bekræftede signalet. Nu kan du oprette forbindelse til internettet, men hvordan har du adgang til det? Du skal blot bruge en webbrowser til at se filer på websteder og en mus for at åbne dem. Så klikker du på links og bruger et tastatur til at indtaste de rigtige webadresser. Når du har forstået og mestrer disse grundlæggende grunde, er du ude at surfe på internettet som en proff.