Definer SMTP-vært

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

SMTP-vært

Din SMTP-vært er den SMTP-server, som din e-mail-udbyder giver dig adgang til. Du skal ofte identificere denne server ved navn i din e-mail-klient, selv om du har adgang til e-mail via en webside med Gmail, Hotmail eller en lignende tjeneste, vil udbyderen have indstillet forbindelserne til dig.Her er nogle eksempler på e-mail-udbydere og de SMTP-værter, de administrerer:Yahoo: smtp.mail.yahoo.com

Gmail: smtp.gmail.com

Comcast: smtp.comcast.net

Verizon: outgoing.verizon.netDin e-mail-program kan referere til din SMTP-vært som 'udgående mail-server' eller en lignende beskrivelse.

SMTP-processen

Serverens SMTP-system tager enhver e-mail, du sender og hustler det via internettet.Når du sender en e-mail, er det første skridt, du tager, fra dit e-mailprogram til din SMTP-vært. Hvis du bruger en web-baseret e-mail-tjeneste, kontakter webserveren SMTP-værten.Når din SMTP-vært har e-mailen, bestemmer den, hvilke andre SMTP-servere, der drives af andre organisationer, danner en sti til den ønskede destination. Stien kan være så kort som et link eller så længe som nødvendigt.Din SMTP-vært relæer meddelelsen til den næste server på den valgte vej. Som en spandbrigade overfører kæden af ​​SMTP-servere beskeden fra et til det næste, indtil destinationen er nået.

SMTP-fejl

Du ser sjældent nogen henvisning til din SMTP-vært, som du bruger den. Det er en fantastisk usynlig proces - undtagen når ting går galt. I så fald kan din computer eller enhed vise en fejlmeddelelse om 'SMTP-fejl: Kunne ikke oprette forbindelse til SMTP-vært.'Flere komplekse fejl kan producere den simple fejlmeddelelse. Det er slet ikke diagnostisk. Det kan være, at du ikke er forbundet med internettet, at SMTP-værten er styrtet, eller at du har lavet en fejl, når du indtaster SMTP-serveradressen. Selv en DNS-serverfejl kan medføre dette tilsyneladende ikke-relaterede advarsel. SMTP står for Simple Mail Transfer Protocol. Den SMTP-server, du bruger, accepterer enhver e-mail, du sender og relæer den til andre SMTP-servere på tværs af internettet, indtil din besked når sin destination.