Hvordan forbinder jeg to Belkin WiFis?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilslutning af adgangspunkterne

1.

Slut en enhed til netværket, som vil være hoved- eller hovednetværket. Dette netværk er det, der har internetmodem og router installeret. Skriv ned MAC-adressen og kanalen på den router, du opretter som master. Du kan finde adressen i en undersøgelse med din trådløse adapter eller på Belkin-produkter, den er angivet på produktmærket som WLAN MAC-adressen. Sørg for at du ikke bruger LAN MAC-adressen.

2.

Slut den anden enhed til det ikke-master-netværk. Det er et godt tidspunkt at registrere MAC-adressen på den anden enhed også. Konfigurer den anden enhed til den samme kanal som den første.

3.

Log ind på master Belkin-enheden og markér feltet ved at aktivere trådløs brodannelse og 'Aktiver kun bestemte adgangspunkter til at forbinde' og i nedenstående felter indtast MAC-adressen til den anden enhed. Konfigurer SSID-indstillingen til et navn efter eget valg som dit 'MyHomeNetwork' og skriv det ned til næste trin . Indstil routeren til en bestemt kanal i stedet for automatisk.

4.

Log ind i ikke-masteren Belkin-enheden og gentag det forrige trin. Du skal indstille kanalen til det nøjagtige samme indstilling som i det foregående trin. Deaktiver eventuelle DHCP-aktiverede routere undtagen den i hovednetværket. Hvis der er to DHCP-servere, vil der være en konflikt. Konfigurer SSID'en på denne maskine til at være nøjagtig den samme som e anden. Dette er ikke kritisk, men vil give brugerne mulighed for at strejfe fra det ene signal til det andet problemfrit.

5.

Test systemet. Hvis du har konfigureret samme SSID, samme kanal, og hver maskine har MAC-adressen, vil de to trådløse adgangspunkter blive tilsluttet.

Tips og advarsler

  • Hvis du vil kryptere din forbindelse, skal du bruge WEP i stedet for WPA. Mens WPA kan være mere sikker, komplicerer det også WDS-indstillingerne. WEP er den eneste krypteringsprotokol, der er kompatibel med Belkin WDS.
  • Du kan bruge den anden enhed som en selvstændig, uden at noget andet netværk er knyttet til det for at udvide dit trådløse signal.
  • Belkin gør det nemt at forbinde to trådløse adgangspunkter (AP'er) med deres implementering af en teknologi kaldet Wireless Distribution System (WDS). Denne teknologi er ikke fuldt ud i overensstemmelse med IEEE standarder, så det anbefales ikke at forbinde to enheder af forskellige typer. Belkin leverer et datablad over alle enheder, der er kompatible med WDS-teknologi; download dette fra Belkin-webstedet og sørg for, at dine routere eller adgangspunkter er på listen. De to netværkssegmenter skal være tæt nok til hinanden, som hver især kan se signalet til den anden enhed.