Sådan opretter du forbindelse til et Microsoft Peer to Peer-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Oprettelse af forbindelse til et P2P-netværk i Windows XP

1.

Åbn Egenskaberne for denne computer ved at klikke på 'Start' og højreklik på 'Denne computer'. Fremhæv og klik på 'Egenskaber'.

2.

Skift computernavnet ved at klikke på fanen 'Computer Name' og derefter klikke på 'Change.' Indtast 'WORKGROUP' (uden citaterne) i tekstboksen 'Computer Name', og klik derefter på 'OK' for at gemme dine ændringer. Start computeren, så ændringerne træder i kraft.

3.

Åbn Kontrolpanel ved at klikke på 'Start' og derefter fremhæve og klikke på 'Kontrolpanel.'

< p> 4.

Åbn vinduet Netværksforbindelser ved at dobbeltklikke på ikonet 'Netværk og internetforbindelser' i Kontrolpanel og derefter klikke på 'Netværksforbindelser.'

5.

Åbn listen over tilgængelige trådløse netværk. Klik på ikonet 'Trådløs netværksforbindelse' i vinduet Netværksforbindelser, og klik derefter på 'Se ledige trådløse netværk.'

6.

Opret forbindelse til dit hjem eller kontorets trådløse netværk ved at fremhæve det på listen og derefter klikke på 'Connect'.

Oprettelse af forbindelse til et P2P-netværk i Windows Vista

1.

Åbn 'Connect to' applikationsvindue ved at klikke på Windows-ikonet og derefter markere og klikke på 'Opret forbindelse til.'

2.

Opret forbindelse til dit hjem eller kontor P2P-netværk ved at klikke på det i 'Opret forbindelse til ', og klik derefter på' Connect. 'Indtast adgangskoden eller netværkssikkerhedsnøglen, og klik på OK.

3.

Åbn netværksapplikationspanelet for at bekræfte din forbindelse. Klik på ikonet Windows Marker derefter og klik på 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på ikonet 'Netværk og delingscenter' for at åbne det.

4.

Find computeren i netværks- og delingscenter applikationsvindue. I venstre kolonnepanel skal du klikke på 'Vis netværkscomputere og enheder. '

5.

Afslut vinduet Netværks- og delingscenter.

Tips og advarsler

< li> Peer-to-peer-netværk fungerer bedst i små kontorer eller hjemmeindstillinger, hvor netværket består af 10 eller færre computere.
  • Peer-to-peer-netværk gør det muligt for alle i dit netværk at få adgang til filer eller applikationer på din computer. Hvis du ikke vil have andre brugere adgang til bestemte filer, skal du sætte dem i adgangskodebeskyttede mapper eller kræve et kodeord for at åbne visse programmer på din computer.
  • Peer-to-Peer-netværk (P2P) gør det muligt for et antal computere at dele filer, programmer og enheder, såsom en almindeligt anvendt printer på et kontor. Disse netværk kan forbinde via Ethernet-kabler eller bruge et centralt trådløst hub, som alle computere forbinder til via hver computers trådløse modem. På et kontor eller hjemme tilbyder denne type netværk fordelene ved at forbinde computere til nem informationsdeling og tilgængelighed for enheden, samtidig med at brugeren eller den primære operatør af hver computer tillader sikkerhedsindstillingerne og graden af ​​fil- og programdeling for sin egen computer.