Sådan appliceres en statisk IP-adresse til en computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn startmenuen og vælg 'Kør' indstillingen. Skriv 'cmd' i tekstfeltet og klik på 'Kør'. Dette åbner vinduet Kommandoprompt.

2.

Skriv 'ipconfig / all' i dialogboksen og tryk 'Enter'. Skriv ned alle de værdier, der vises under 'Standard Gateway', 'DNS-servere', 'Subnet Mask' og 'IP-adresse'. Luk vinduet Kommandoprompt.

3.

Åbn startmenuen. Højreklik på 'Kontrolpanel' linket og tryk 'Åbn'. Klik på 'Netværksforbindelser'. Højreklik på den netværksforbindelse, du bruger til at få adgang til internettet, og vælg Egenskaber.

4. Klik på fanen 'Generelt' og tryk på 'Internet Protocol (TCP / IP) '-knappen. Tryk på radialknappen 'Brug den følgende IP-adresse'. Skriv netværksoplysningerne, du tidligere skrev ned i tekstfelterne 'IP-adresse', 'Subnetmaske' og 'Standardgateway'.

5.

Tryk på 'Brug følgende DNS Serveradresse 'radial knap. Indtast 'DNS-adresse', der er optaget tidligere, og klik på 'OK'.

Tips og advarsler

  • For at nulstille ændringer i din IP-konfiguration, skal du blot vælge 'Automatisk tildeling af IP-adresse 'i vinduet med netværksindstillinger.
  • 'IP' i 'IP-adresse' står for 'Internet Protocol Address'. En computer tildeles en IP-adresse af netværk, som den er forbundet til med internetadgang. To kategorier af IP-adresser findes --- dynamisk og statisk. Dynamiske IP-adresser oprettes tilfældigt og tildeles, når computeren starter op. Statiske IP-adresser ændres aldrig og tildeles direkte af en bruger. Statiske IP-adresser gør det nemt for din computer at genkende firewalls og anden sikkerhedssoftware.