Sådan får du et brugernavn og adgangskode på Windows XP Pro Netværk med et domæne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows-serverens 'Start' -knap og vælg 'Administrative værktøjer'. Dette åbner en liste over menupunkter. Klik på 'Active Directory-brugere og -computere' for at åbne din hovedbrugerkonto-konsol.

2.

Klik på dit Windows-domænenavn i venstre side af vinduet. Højreklik på mappen 'Brugere' i listen over muligheder og vælg 'Ny bruger'.

3.

Indtast det nye brugers fulde navn og indtast derefter kontoen navn i tekstboksen mærket 'Bruger logon navn.' Dette er profilnavnet, der bruges til at logge ind fra Windows XP-maskinen. Klik på knappen 'Næste'.

4.

Indtast en adgangskode til brugeren. Dette er et standardadgangskode, du vælger for brugeren. Brugeren kan ændre adgangskoden efter at logge ind på XP-computeren. Klik på 'Næste'.

5.

Klik på 'Afslut' på det endelige opsummeringsskærmbillede. Dette skaber brugerkontoen på domænet, og Windows XP-klientmaskinen kan nu logge ind på netværket.

Et Windows-domæne giver dit netværk et centralt server system, der godkender dine Windows XP-klientmaskiner. Før en bruger kan logge ind på domænet, skal der oprettes en ny domænekonto. Når domænekontoen er oprettet, kan Windows XP-brugeren logge ind fra skrivebordet. For at få en konto skal en administrator oprette kontoen på domænecontrolleren, som er en computer med et Windows-server-operativsystem installeret.