Sådan testes DNS-opløsningshastigheden

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på startmenuen og vælg derefter 'Kør'. Skriv 'cmd' i tekstboksen og tryk derefter på 'Enter' -tasten. Dette åbner et DOS-vindue.

2.

Skriv 'cd' og tryk på 'Enter' -tasten. Gentag dette trin for at gå til roden til C-drevet.

3.

Skriv 'ipconfig' og tryk på 'Enter' -tasten. Noter standardgatewayadressen. Dette er din lokale internetudbyders DNS-serveradresse.

4.

Skriv 'prompt $t' og tryk på 'Enter' -tasten. Dette ændrer DOS-prompten for at vise nuværende tidspunkt.

5.

Skriv 'nslookup www.google.com' og tryk på 'Enter' -tasten. Vent på, at kommandoen skal køre og vise resultaterne. en anden webadresse for at teste et andet websted.

6.

Sammenlign tidsstempelet fra, hvornår kommandoen blev kørt, og når resultatet vises. Beregn forskellen mellem tidsstemplerne til Bestem opløsningshastigheden for din internetudbyder DNS-server.

Tips og advarsler

  • Test hastigheden på en gratis DNS-server, f.eks. OpenDNS, ved bruger 208.67.222.222 som standard gateway-adresse, når du skriver kommandoen nslookup.
  • DNS-opløsningshastigheden kan testes for at bestemme responstiden, når du åbner en webside eller en bestemt hjemmeside. Dette er muligt ved at køre kommandoen 'nslookup' ved en DOS-prompt i Windows-operativsystemet. Du skal først bestemme den DNS-adresse, der aktuelt er i brug, som leveres af din lokale internetudbyder (ISP). Kommandoen til at bruge til at finde din DNS-adresse fra en DOS-prompt er 'ipconfig.'