VoIP Won t arbejde

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Nulstil dit netværk

1.

Kontakt din internetudbyder og din VoIP-udbyder for at finde ud af, om der er netværkstab i dit område. Nogle gange kan dine udbydere udføre vedligeholdelse, der stopper en forbindelse til internettet.

2.

Luk computeren.

3.

Tryk og hold nulstillingsknappen på dit DSL- eller kabelmodem. Nogle gange skal internetforbindelsen blive opdateret, så et nyt signal kan sendes til din VoIP-adapter. Hold nulstillingsknappen trykket i ca. 30 sekunder ved hjælp af en spids genstand som en papirclips eller tandstikker. Placeringen af ​​din nulstillingsknap varierer med DSL og kabelmodem, men den er normalt placeret bag på modemet.

4.

Tryk og hold nulstillingsknappen på din VoIP adapteren (hvis du har en) i ca. 30 sekunder ved hjælp af en spids genstand. Indikatorlamperne på din router blinker gentagne gange for at informere dig om nulstilling.

Fysiske forbindelser

1.

Skift telefonkablerne på din VoIP-telefon med en anden telefonledning i din husstand og lav et testopkald for at se, om telefonledningen er et problem.

2.

Skift Ethernet-ledningen (ligner en større telefonforbindelse) med en anden Ethernet-kabel. Skift først Ethernet-ledningen fra dit kabel- eller DSL-modem til din VoIP-adapter. Hvis du bruger en tjeneste, der ikke kræver en VoIP-adapter, skal du skifte Ethernet-ledningen, der forbinder din computer med dit kabel- og DSL-modem for at kontrollere forbindelsen.

3.

Tag stikket ud netledning til dit DSL- eller kabelmodem og din VoIP-adapter. Når du trækker strømledningen ud, kan du genopfriske ethvert problem med strømforsyning til enhederne.

4.

Tilføj din VoIP-software til pålidelige applikationer ved hjælp af din firewall-software. Nogle gange kan din firewall blokere dit VoIP-signal. Find ud af, hvilken Firewall-software du bruger, hvis nogen, og få adgang til konfigurationspanelet. Tilføj softwaren til din VoIP-udbyder som betroet. Besøg websteder som Bandwidth.com, der udfører VoIP-test. Det kontrollerer også for at se, om en firewall blokerer din VoIP-telefon.

Desværre er der en række problemer, der vil holde din VoIP-tjeneste fra at fungere korrekt. Hvis årsagen til din VoIP ikke virker, behøver du at foretage fejlfinding af den fysiske hardware og dit netværk eller din internet- eller VoIP-udbyder. Heldigvis kræver det lidt teknisk know-how til at isolere de problemer, der forårsager enten dårlig kvalitet på dine VoIP-opkald eller din manglende evne til at foretage et VoIP-opkald helt og holdent. Din VoIP-udbyder er også en faktor.