Mobilt bredbåndsinformation

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Personligt mobilt bredbånd

En kunde kan købe et USB-modem, der leveres af et mobilselskab, for at få adgang til internettet på deres stationære eller bærbare computer. Mobilvirksomheder tilbyder enten adgang til 3G- eller 4G-mobilnetværk, der begge repræsenterer standarder, der bruges til at definere bestemte netværk efter hastighed og andre faktorer.

Wi-Fi

Wi-Fi, der er kort for trådløs troværdighed, er en af de mere synlige typer af mobilt bredbånd. Mange cafeer og butikker tilbyder trådløse 'hot spots' steder, hvor du kan oprette forbindelse til et netværk ved hjælp af en trådløs enhed. Disse hot spots er lokale trådløse netværk, der har et begrænset interval og variabel hastighed afhængigt af hotspots Wi-Fi-udbyder.

WiMAX

WiMAX, det næste teknologiske trin over Wi-Fi, kører på en højere hastighed og forbinder på længere intervaller end de nuværende mobilt bredbåndsteknologier. Med evnen til at transmittere ved kablede bredbåndshastigheder opbygges spænding, da WiMAX begynder sin debut i forskellige dele af verden i august 2010. Med øget hastighed, mobilitet og overkommelighed er mobilt bredbånd mere praktisk end mange alternativer til adgang til internettet. Mobilt bredbånd overstiger behovet for specielle ledninger eller telefonlinjer, som tidligere var nødvendige for at få adgang til internettet.