Sådan finder du en NIC-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn menuen 'Start'. Når det vises, skal du klikke på 'Kør'. Efter klik på 'Kør' vises en lille boks nederst til venstre på computerskærmen. I boksen kan du indtaste kommandoer til at køre DOS-baserede programmer.

2.

Skriv 'cmd' (kort for kommando) i boksen til højre for 'åben'. Tryk på 'OK' for at indlæse kommandovinduet. Hvis 'cmd' allerede viser før du skriver det i boksen, skal du blot vælge 'OK'.

3.

Find blinkende markør i kommandoboksen ud for kommandoen 'Tryk på en nøglen til at fortsætte. ' Skriv 'ipconfig / all' og tryk på 'Return'.

4.

Find linjen med kode med titlen 'Fysisk adresse'. Tallene til højre er NIC'ens MAC-adresse.

Ethvert udstyr, der er designet til at hjælpe tilslutning og routing af internettet til et netværk, har en MAC (Media Access Control) -adresse, der er tildelt den. Dette gør det muligt for hver enkelt del af netværket at arbejde sammen. NIC (Network Interface Card) gør det muligt for en computer at oprette forbindelse til et internetmodem, så det har en MAC-adresse. MAC-adressen, der er tildelt til NIC, udskrives normalt på kortet, men det kræver at afinstallere det for at finde nummeret. En anden måde at finde NIC adressen på er at finde den i bios af computeren.