Sådan hentes et trådløst kodeord til Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, om adgangskoden er gemt på din computer. Klik på 'Start', 'Kontrolpanel', 'Netværk og Internet', 'Netværk og deling' og 'Administrer trådløse netværk' til venstre. Klik en gang på netværket, som du har brug for en adgangskode til, og højreklik derefter og vælg 'Egenskaber'. Klik på fanen 'Sikkerhed', og marker derefter feltet under adgangskodefeltet til 'Vis tegn'. Skriv ned tegnene; Dette er dit kodeord.

2.

Download et program for at hente adgangskoden til dig, hvis du ikke har den gemt på din computer. For eksempel er WirelessKey et gratis værktøj, du kan downloade, der viser dig alle de trådløse adgangskoder, der er gemt af din computer. Download softwaren og kør den. Skriv ned det kodeord, der er angivet for det pågældende netværk.

3.

Konfigurer din trådløse router manuelt. Hvis du ikke har adgangskoden gemt på en computer, kan du oprette forbindelse til din trådløse router med et netværkskabel for at konfigurere sikkerhedsadgangskoden. Hver trådløse router har sin egen adresse, men oftest er de http://192.168.1.1, http://192.168.0.1 eller http://192.168.2.1. Indtast adressen i adresselinjen i din internetbrowser for at oprette forbindelse til routeren. Du skal logge ind som administrator og derefter finde sikkerhedsafsnittet, ændre det trådløse sikkerhedsadgangskode og derefter skrive det ned.Hvis du ikke kan logge ind på din router fordi du har glemt administratoradgangskoden, kan du som regel nulstille din router til fabriksindstillingerne. Se vejledningen til din router for de specifikke instruktioner. Normalt er der en nulstillingsknap på bagsiden af ​​routeren, der er forsænket bag et hul. Brug et papirclips eller en pind til at trykke på reset-knappen i mindst 10 sekunder, inden du frigiver det. Du skal derefter kunne logge ind på routeren med standard administrator brugernavn og adgangskode (ofte vil det være tomt, 'password' eller 'admin').

Trådløst netværk giver dig mulighed for at oprette forbindelse til internettet lige overalt, men mange netværk er udstyret med trådløs sikkerhed, der kræver en adgangskode til at logge på. Dette er fantastisk til at holde uønskede gæster i stand til at bruge internetadgang og delte filer på netværket, men hvis du tilfældigvis glemmer adgangskoden, kan den også holde dig fri. Heldigvis er der nogle enkle værktøjer til at gendanne din trådløse adgangskode.